Začínáme hubnout

ZAČÍNÁME HUBNOUT 

Tento článek bych směřoval na naprosté začátečníky, které nemají s hubnutím žádné zkušenosti ani znalosti. V minulých blozích jsme si rozebrali, k čemu slouží bílkoviny, sacharidy a tuky. Kdo ještě blogy neviděl, doporučuji si přečíst, jinak tento článek nebude mít takový efekt a nebudete chápat souvislosti.

 

 fitday%20metr

 

Standartně platí, že váš denní kalorický příjem energie musí být menší než váš výdej. Tedy … aby vaše tělo začalo hubnout, musí být v kalorickém deficitu.

I bez pohybové aktivity můžete zhubnout, ovšem si budete muset počkat delší dobu. Čím více energie ze sebe vydáte, tím rychleji vaše kila půjdou dolů. Navíc silový trénink o proti kardio zátěži vyrovnává disbalance postavy, zpevňuje vaši postavu a tvaruje ji do správných rozměrů a křivek.

Určitě se nemusíte bát, že po 2 měsících v posilovně budete vypadat jako HULK z filmu Avengers, tak jednoduché to opravdu není, ačkoli by to nebylo vůbec špatné. Za takovými objemy svalů jsou desítky let dřiny.

 

 fitday%20vaha%20a%20potraviny

 

Ze začátku se nevyhnete vážení potravin. Aby jste se naučili, jaké množství potravin je správné, bude vaše kuchyňská váha váš nejbližší kamarád.

Určitě se nevyhnete návštěvě výživového poradce, zde bych chtěl apelovat na všechny, že ze své praxe a zkušenosti bych volil trénéra, závodníka, který si sám prošel dietním obdobím a má za sebou výsledky v oblasti fitness a kulturistiky. Každý dnes dostane diplom, papír o tom, že je kompetentní.. ale jak vám může člověk bez zkušeností říci, co je dobré, když se do vaší situace nikdy nedostal?

Samozřejmě si jídelníček můžete moci poskládat samy. To bude chtít ale načtení si pár knížek o výživě a dalších principech. Osobně využívám kalorické tabulky, do kterých si dosazuji potraviny přesně tak jak potřebuji. Za nějaký čas je potřebovat nebudete, jelikož budete přesně vědět, co která potravina obsahuje.

 

V dalším článku si řekneme pár rad, které by jste si měli osvojit, pokud toužíte po dokonalé postavě.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.