Tvarohový dort s drobenkou

TVAROHOVÝ DORT S DROBENKOU

 

Ingredience:

 

Korpus:

70 g drcených ovesných vloček

30 g Fit-day Protein natural 

100 g vlašských ořechů

30 g kokosového oleje

 

Ovocná vrstva:

60 g rozinek

50 g brusinek

80 g malin

80 g švestek

1 lžíce medu

30 g drcených vlašských ořechů

 

Tvarohová vrstva:

350 g nízkotučného tvarohu 

250 g řeckého bílého jogurtu 

1 vanilkový pudink

1 vejce

3 lžíce agávového sirupu 

 

Drobenka: 

40 g drcených ovesných vloček 

20 g špaldové mouky

20 g vlašských ořechů

1 lžíce kokosového oleje

1 lžíce agávového sirupu

 

Postup:

Nejprve si připravíme korpus. Troubu si předehřejeme na 175°C a nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Všechny ingredience na korpus smícháme, můžeme přidat trošku vody nebo kokosového oleje. Vzniklou směs natlačíme na dno dortové formy a korpus necháme péct po dobu cca 5 minut. 

V době co se peče korpus, si připravíme ovocnou vrstvu. Všechno ovoce dáme do mixéru spolu s ořechy a medem. Pečlivě vše rozmixujeme, do směsi můžeme přidat i celé rozinky nebo brusinky. Ovocnou směs rovnoměrně rozdělíme po celém korpusu. Poté si v jiné míse vyšleháme tvaroh s jogurtem, vanilkovým pudinkem, vejcem a agávovým sirupem. Tvarohový krém opatrně rozetřeme na ovocnou vrstvu a necháme péct po dobu 25-35 minut. Při pečení dortu si připravíme drobenku.

Vlašské ořechy rozmixujeme, přidáme k nim ovesné vločk, špaldovou mouku, agávový sirup a kokosový olej. Drobenku nasypeme na vršek dortu a necháme celý dort péct dalších 10 minut. 

 

53

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení