Tvarohový dort s drobenkou

TVAROHOVÝ DORT S DROBENKOU

 

Ingredience:

 

Korpus:

70 g drcených ovesných vloček

30 g Fit-day Protein natural 

100 g vlašských ořechů

30 g kokosového oleje

 

Ovocná vrstva:

60 g rozinek

50 g brusinek

80 g malin

80 g švestek

1 lžíce medu

30 g drcených vlašských ořechů

 

Tvarohová vrstva:

350 g nízkotučného tvarohu 

250 g řeckého bílého jogurtu 

1 vanilkový pudink

1 vejce

3 lžíce agávového sirupu 

 

Drobenka: 

40 g drcených ovesných vloček 

20 g špaldové mouky

20 g vlašských ořechů

1 lžíce kokosového oleje

1 lžíce agávového sirupu

 

Postup:

Nejprve si připravíme korpus. Troubu si předehřejeme na 175°C a nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Všechny ingredience na korpus smícháme, můžeme přidat trošku vody nebo kokosového oleje. Vzniklou směs natlačíme na dno dortové formy a korpus necháme péct po dobu cca 5 minut. 

V době co se peče korpus, si připravíme ovocnou vrstvu. Všechno ovoce dáme do mixéru spolu s ořechy a medem. Pečlivě vše rozmixujeme, do směsi můžeme přidat i celé rozinky nebo brusinky. Ovocnou směs rovnoměrně rozdělíme po celém korpusu. Poté si v jiné míse vyšleháme tvaroh s jogurtem, vanilkovým pudinkem, vejcem a agávovým sirupem. Tvarohový krém opatrně rozetřeme na ovocnou vrstvu a necháme péct po dobu 25-35 minut. Při pečení dortu si připravíme drobenku.

Vlašské ořechy rozmixujeme, přidáme k nim ovesné vločk, špaldovou mouku, agávový sirup a kokosový olej. Drobenku nasypeme na vršek dortu a necháme celý dort péct dalších 10 minut. 

 

53

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.