Citronový cheesecake

CITRONOVÝ CHEESECAKE

 

Ingredience:

 

Korpus:

120 g celozrnýných sušenek

1 lžíce rostlinného mléka

30 g Fit-day Protein natural 

60 g kokosového oleje

 

+ citronový džem

 

Krém:

1 vanilkový pudink 

300 g nízkotučného tvarohu

200 g sýru Philadelphia

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

60 ml citronové šťávy

2 lžíce medu

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem. Celozrnné sušenky si rozemeleme popř. rozdrtíme třeba pomocí válečku. Prášek z celozrnných sušenek si smícháme s proteinem, přidáme kokosový olej a mléko podle potřeby. Vznikne nám tmavá hmota, kterou natlačíme na dno dortové formy. Korpus dáme péct v předehřáté troubě na cca 5 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout. Korpus pomažeme vrstvou citronového džemu.

Připravíme si krém. V míse si vyšleháme tvaroh a sýr Philadelphia do hladkého krému. Přidáme vejce, vanilkový pudink, med, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Krémem rovnoměrně potřeme cheesecake, necháme ho péct po dobu 30-40 minut. Hotový cheesecake servírujeme s plátkem citronu a lístkem máty. 

 

52