Fit recept na osvěžující citronový cheesecake

Tento snadný recept na pečený cheesecake s citrónem, vanilkovým pudinkem a medem nabídne skvělé osvěžení nejen během horkých letních dnů.   

Šťáva z čerstvých citrónů, kterou v receptu použijeme, je bohatá na mnoho prospěšných živin:

  • vysoký obsah kyseliny askorbové a citronové
  • zdroj provitaminu A a vitaminu B
  • zdroj vápníku, draslíku, železa, hořčíku a dalších látek

Dopřejte si zdravé mlsání bez výčitek.

Citronový cheesecake s lístkem meduňky Fit-day

Ingredience:

Korpus:

120 g celozrnných sušenek

1 lžíce rostlinného mléka

30 g Fit-day protein premium natural

60 g kokosového oleje

 

+ citronový džem

 

Krém:

1 vanilkový pudink 

300 g nízkotučného tvarohu

200 g sýru Philadelphia

1 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

60 ml citronové šťávy

2 lžíce medu

Postup:

Troubu předehřejeme na 180°C a dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Nadrtíme celozrnné sušenky na jemný prášek, smícháme je s proteinem a přidáme kokosový olej a rostlinné mléko podle potřeby. Vypracujeme tvárnou hmotu tmavší barvy, kterou prsty rovnoměrně vtlačíme na dno formy.

Korpus dáme péct v předehřáté troubě na cca 5 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout a poté pomažeme vrstvou citronového džemu.

Mezitím co korpus chladne připravíme krém. V míse vyšleháme tvaroh a sýr Philadelphia v hladký krém. Přidáme vejce, vanilkový pudink, med, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Krémem rovnoměrně potřeme cheesecake a pečeme 30-40 minut. Hotový cheesecake servírujeme s plátkem citronu a lístkem máty.