Tvarohový cheesecake s mákem

TVAROHOVÝ CHEESECAKE S MÁKEM

 

Ingredience:

 

Korpus:

30 g Fit-day Protein natural 

140 g ovesné mouky 

80 g mandlové mouky 

2 vejce 

1 lžíce agávového sirupu 

2 lžíce kokosového oleje

1 lžička skořice

 

Náplň:

500 g polotučného tvarohu 

100 g sýru philadelphia 

60 g máku 

4 lžíce javorového sirupu 

3 vejce 

1 lžička skořice 

2 lžičky citronové šťávy 

 

+ borůvky

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nachystáme si dortovou formu a vyložíme si ji pečícím papírem. V míse smícháme vejce, rozpuštěný kokosový olej a agávový sirup. Přisypeme protein, ovesnou mouku, mandlovou mouku a skořici.

Směs na korpus ručně zpracujeme a natlačíme na dno formy. Korpus necháme péct po dobu 10-15 minut. Vyšleháme si tvaroh, sýr philadelphia a vejce. Přidáme k nim javorový sirup, citronovou šťávu, skořici a mák. Náplň rovnoměrně rozprostřeme na korpus a celý cheesecake dáme péct na 30-40 minut. Upečený cheesecake necháme vychladnout a na vršek naskládáme čerstvé borůvky a můžeme servírovat. 

 

117

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.