Třešňový dort

TŘEŠŇOVÝ DORT 

 

Ingredience:

 

Těsto:

30g Fit-day Protein natural

50g ovesné mouky

60g mandlové mouky

2 lžičky prášku do pečiva

2 lžíce kokosového oleje

3 lžíce agávového sirupu

3 kapky vanilkového extraktu

4 vejce

špetka soli

 

Krém:

80g ricotty

40g bílé čokolády 

1 lžíce kokosového oleje

1 lžíce agávového sirupu

2 kapky vanilkového extraktu

 

+ třešně

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C.Připravíme si dortovou formu a vyložíme si ji pečícím papírem, nebo ji můžeme vymazat kokosovým olejem.

Začneme s přípravou těsta. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse si smícháme žloutky, agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Pomalu přisypáváme protein, ovesnou mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec do těsta vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme ho péct do předehřáté trouby na 15-25 min. Mezitím, co se nám peče těsto, si připravíme krém.Ve vodní lázni si rozpustíme kousky bílé čokolády spolu s lžící kokosového oleje. V míse smícháme ricottu, agávový sirup, vanilkový extrakt a rozpuštěnou bílou čokoládu. Upečené těsto necháme vychladnout a rozkrojíme ho na dva stejné díly. Jeden plát těsta potřeme vrstvou krému. Na krém naskládáme vypeckované třešně a překryjeme je druhým plátem těsta. Vršek i boky dortu potřeme krémem. Všek dortu můžeme ozdobit bílou čokoládou a kompotovanými třešněmi. Dort necháme odpočinout v lednici a můžeme podávat.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení