Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Třešňový dort

 

Ingredience:

 

Těsto:

30g Fit-day Protein natural

50g ovesné mouky

60g mandlové mouky

2 lžičky prášku do pečiva

2 lžíce kokosového oleje

3 lžíce agávového sirupu

3 kapky vanilkového extraktu

4 vejce

špetka soli

 

Krém:

80g ricotty

40g bílé čokolády 

1 lžíce kokosového oleje

1 lžíce agávového sirupu

2 kapky vanilkového extraktu

 

+ třešně

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C.Připravíme si dortovou formu a vyložíme si ji pečícím papírem, nebo ji můžeme vymazat kokosovým olejem.

Začneme s přípravou těsta. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse si smícháme žloutky, agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Pomalu přisypáváme protein, ovesnou mouku, mandlovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec do těsta vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme ho péct do předehřáté trouby na 15-25 min. Mezitím, co se nám peče těsto, si připravíme krém.Ve vodní lázni si rozpustíme kousky bílé čokolády spolu s lžící kokosového oleje. V míse smícháme ricottu, agávový sirup, vanilkový extrakt a rozpuštěnou bílou čokoládu. Upečené těsto necháme vychladnout a rozkrojíme ho na dva stejné díly. Jeden plát těsta potřeme vrstvou krému. Na krém naskládáme vypeckované třešně a překryjeme je druhým plátem těsta. Vršek i boky dortu potřeme krémem. Všek dortu můžeme ozdobit bílou čokoládou a kompotovanými třešněmi. Dort necháme odpočinout v lednici a můžeme podávat.