Rybízový koláč

RYBÍZOVÝ KOLÁČ 

 

Ingredience:

 

Těsto:

30 g Fit-day Protein natural 

250 g špaldové mouky 

150 g ovesné mouky

2 lžičky skořice

4 lžíce javorového sirupu

20 g kokosového oleje

1 balíček prášku do pečiva

3 vejce

250 g řeckého bílého jogurtu 

1 lžička vanilkového extraktu 

špetka soli

 

Náplň:

400 g červeného rybízu 

1 lžíce javorového sirupu 

 

+ sypká stévie

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si formu na koláč a vyložíme si ji pečícím papírem nebo ji vymažeme kapkou kokosového oleje. V míse si smícháme řecký jogurt, vanilkový extrakt, vejce, rozpuštěný kokosový olej a javorový sirup. Postupně přidáváme špaldovou mouku, ovesnou mouku, protein, skořici, prášek do pečiva a špetku soli. Podle konzistence těsta přidáváme vodu nebo mouku. 

Část těsta vyválíme a dáme na dno formy. Rozmixujeme si červený rybíz a přidáme k němu javorový sirup. Náplní rovnoměrně naplňíme koláč a zbylé těsto můžeme jen položit na vršek koláče, nebo z něm můžeme vytvořit pásky a jiné tvary. Koláč necháme péct po dobu 35-45 minut. Upečený koláč ozdobíme čerstvým rybízem, posypeme stévií a můžeme podávat. 

 

119