Přírodní kakao z rodinné čokoládovny Troubelice

Při tvorbě našich proteinových nápojů jsme nezapomněli ani na čokoládu. Ta je důležitá nejen z důvodu lahodné sladké chuti, ale zejména pro své blahodárné účinky na lidský organismus.

Čokoládovna Troubelice

Pro naši čokoládu, lépe řečeno kakao, se nevydáme nikam jinam než do rodinné firmy v Troubelicích. Jedná se o vesničku nedaleko Olomouce, kde zpracovávají kakaové boby tím nejšetrnějším způsobem, bez přidaných cukrů a chemie. První kakao zde bylo zpracováno v roce 2010, troubelická čokoládovna je tedy ve svém odvětví zárukou skutečné jakosti a léty nabytých znalostí.

Cesta prémiového kakaa začíná v Ekvádoru, který patří k jednomu z nejznámějších a nejkvalitnějších vývozců této suroviny na světě. Zde již více než 40 let žije rodinný zástupce troubelické čokoládovny, který zajišťuje kontakt s farmáři, dohlíží na správný průběh pěstování, nákup surovin, sklizeň, balení i dopravu. Vše probíhá pod přísným dohledem za účelem dodržení těch nejvyšších standardů. Z Ekvádoru pak putují kakaové boby lodí do Troubelic, kde se z nich vyrábí čokoláda a kakao.

Oblasti pěstování kakaa:

Esmeralds, Manabí, Los Rios, Azuy, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbíos, Napo, Orellana

 

Kakaový bob, kakaová hmota, máslo, prášek a čokoláda

 

Tradiční výroba kakaa

Tradiční výroba kakaa začíná u zpracování bobů. Ty se nejprve oloupají a nechají dva až sedm dní fermentovat při teplotě v rozmezí 38-50 °C. Následně se upraží a semelou na pastu, jejím lisováním tak vzniká kakaové máslo a sušina. Ve finální fázi se během drcení a mletí nakonec získá přírodní kakao.

Moderní a šetrný postup

S naší surovinou se však nic takového neděje. Čokoládovna Troubelice je jedinečná tím, že veškeré jejich kakao neprochází vysokými teplotami při pražení. To zachová v surovině veškeré zdraví prospěšné látky, zejména pak flavonoidy, které jsou ceněné zejména pro svůj antioxidační účinek.

Nejen sladká pochoutka, ale i lék

  • Kakao je bohaté na spoustu minerálů a vitamínů. Od hořčíku, vápníku, železa až po draslík, měď, zinek a mangan. Nepražené kakao je také velice silný zdroj organické síry potřebné pro tvorbu bílkovin, enzymů či pojivové tkáně. Obsahuje také zdravé, nasycené tuky, které jsou přínosem pro tělo a nezvyšují hladinu cholesterolu.

  • Kakaové boby jsou pověstné svými antidepresivními účinky. Díky obsahu dopaminu a seretoninu, mají pozitivní dopad na duševní zdraví a náladu.

  • Obsahem antioxidantů by kakao leckteré superpotraviny strčilo do kapsy. Má vyšší obsah flavonoidů než červené víno, zelený čaj nebo dokonce borůvky.

  • Konzumace kakaových nápojů rozšiřuje cévy a průdušky, pomáhá tak astmatikům nebo při nachlazení.

  • Je účinným životabudičem díky obsahu železa a kofeinu.

 

Čokoládový proteinový nápoj ve sklenici s kousky čokolády a meduňkou

 

Kakao je skvělou surovinou, která nesmí chybět v žádné domácnosti. Je plné zdraví prospěšných látek, které pečují o vaše tělo a podpoří váš výkon.

Vy si jej nyní můžete vychutnat v podobě našich proteinových nápojů. Ať už ve variantě Fit-day protein smoothie banán-čokoláda nebo Fit-day protein premium čokoláda.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení