Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Oříškovo-čokoládový cheesecake

OŘÍŠKOVO-ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

 

Ingredience:

 

Korpus:

30 g Fit-day Protein čokoláda 

60 g kokosové mouky

2 vejce 

50 ml kokosového mléka 

60 g bílého řeckého jogurtu

50 g kokosového oleje

40 g holandského kakaa

 

Oříškovo-čokoládový krém:

60 g lískových oříšků

100 g kvalitní čokolády

20 g kokosového oleje

250 g sýru philadelphia 

1 lžíce javorového sirupu 

20 g holandského kakaa

1 vejce 

 

Tvarohový krém:

250 g polotučného tvarohu

250 g ricotty

2 vejce 

4 lžíce javorového sirupu 

3 kapky vanilkového extraktu 

 

+hořká čokoláda

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Začneme s přípravou korpusu, v míse si vyšleháme vejce, přidáme k nim jogurt a rozpuštěný kokosový olej. Postupně přidáváme protein, kokosovou mouku a kakao. Podle konzistence můžeme přidat mouku nebo mléko. Těsto na korpus natlačíme na dno formy a necháme ho péct cca 10 minut. V době pečení korpusu si připravíme oříškovo-čokoládový krém.

Nejprve si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. V míse smícháme sýr philadelphia s javorovým sirupem, holandým kakaem a vejcem. Do krému vmícháme rozpuštěnou čokoládu a kousky lískových oříšků. Krém rovnoměrně rozetřeme po korpuse a začneme s přípravou tvarohového krému.

V míse si smícháme tvaroh, ricottu, vejce, javorový sirup a vanilkový extrakt. Tvarohový krém rozetřeme na vršek cheesecaku a dáme ho péct na 20 minut a poté snížíme teplotu na 150°C a pečeme dalších 20 minut. Hotový cheesecake ozdobíme hořkou čokoládou a můžeme servírovat. 

 

108