Oříškovo-čokoládový cheesecake

OŘÍŠKOVO-ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

 

Ingredience:

 

Korpus:

30 g Fit-day Protein čokoláda 

60 g kokosové mouky

2 vejce 

50 ml kokosového mléka 

60 g bílého řeckého jogurtu

50 g kokosového oleje

40 g holandského kakaa

 

Oříškovo-čokoládový krém:

60 g lískových oříšků

100 g kvalitní čokolády

20 g kokosového oleje

250 g sýru philadelphia 

1 lžíce javorového sirupu 

20 g holandského kakaa

1 vejce 

 

Tvarohový krém:

250 g polotučného tvarohu

250 g ricotty

2 vejce 

4 lžíce javorového sirupu 

3 kapky vanilkového extraktu 

 

+hořká čokoláda

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nachystáme si dortovou formu vyloženou pečícím papírem. Začneme s přípravou korpusu, v míse si vyšleháme vejce, přidáme k nim jogurt a rozpuštěný kokosový olej. Postupně přidáváme protein, kokosovou mouku a kakao. Podle konzistence můžeme přidat mouku nebo mléko. Těsto na korpus natlačíme na dno formy a necháme ho péct cca 10 minut. V době pečení korpusu si připravíme oříškovo-čokoládový krém.

Nejprve si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. V míse smícháme sýr philadelphia s javorovým sirupem, holandým kakaem a vejcem. Do krému vmícháme rozpuštěnou čokoládu a kousky lískových oříšků. Krém rovnoměrně rozetřeme po korpuse a začneme s přípravou tvarohového krému.

V míse si smícháme tvaroh, ricottu, vejce, javorový sirup a vanilkový extrakt. Tvarohový krém rozetřeme na vršek cheesecaku a dáme ho péct na 20 minut a poté snížíme teplotu na 150°C a pečeme dalších 20 minut. Hotový cheesecake ozdobíme hořkou čokoládou a můžeme servírovat. 

 

108

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení