Meruňková buchta s drobenkou

MERUŇKOVÁ BUCHTA S DROBENKOU 

 

Ingredience:

 

Buchta:

140 g řeckého bílého jogurtu 

300 g meruněk 

1 vejce 

30 g kokosového oleje

3 lžíce agávového sirupu

2 lžičky prášku do pečiva 

30 g Fit-day Protein natural 

250 g špaldové mouky

2 lžičky vanilkového extraktu

80 ml rostlinného mléka 

 

Drobenka:

35 g drcených ovesných vloček 

20 g špaldové mouky

10 g kokosového oleje

1 lžička agávového sirupu

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Vyložíme si formu pečícím papírem nebo ji vymažeme kokosovým olejem. Nejprve si smícháme všechny suché ingredience. V druhé míse si smícháme řecký jogurt, rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup, vanilkový extrakt a rostlinné mléko. Pomalu k nim přisypáváme suché suroviny tak, aby nám vzniklo hladké těsto. Vzniklé těsto nalijeme do připravené formy. Na vršek těsta pokládáme rozpůlené vypeckované meruňky. Buchtu necháme péct cca 30 minut. Drobenku si připravíme během pár minut. Drobenku si připravíme během pár minut. Smícháme drcené vločky, špaldovou mouku, agávový sirup a kokosový olej. Hotovou drobenku posypeme upečenou buchtu, nakrájíme ji na kousky a můžeme podávat.

 

57

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.