Luxusní kakaová bábovka s proteinem

Pokud potřebujete opravdu jednoduchý a časově nenáročný recept na voňavý moučník, který vás nezklame ani v den velké návštěvy, vaše hledání je u konce. Tuhle vláčnou a tak akorát sladkou kakaovou bábovku jsme za vás s velkou ochotou vyzkoušeli, abyste si mohli být jistí dokonalým výsledkem bez jediné chyby. Rostlinné ingredience a extra porce bílkovin jsou už jen vítaným bonusem, díky kterému si na bábovce může pochutnat o to více strávníků.

 

Kousky kakaové bábovky přelité čokoládou na bílém talíři, dozdobené práškovým kakaem, ořechy a hroznovým vínem

 

Co budeme na bábovku potřebovat?

135 g celozrnné špaldové mouky

65 g hrubé mouky

30 g Fit-day protein premium lískový oříšek

75 g třtinového cukru

120 ml rostlinného oleje

240 ml rostlinného mléka

1/2 balení kypřicího prášku do pečiva

4 lžíce kvalitního kakaového prášku

pár kapek vanilkového aroma

lněné vejce (voda + mleté lněné semínko)

 

Postup:

Nejprve dáme předehřát troubu na 170 °C a připravíme si lněné vejce: 8 lžic vody smícháme s 3 lžícemi mletých lněných semínek a necháme chvíli bobtnat.

V míse mezitím pečlivě promícháme všechny sypké ingredience a následně přidáme rostlinný olej, mléko, aroma i připravené lněné vejce. Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem, rovnoměrně do ní přelijeme těsto a dáme péct na přibližně 40 minut. Bábovku kontrolujeme špejlí – v případě, že se na špejli těsto nelepí, je moučník hotový. Po krátkém vychladnutí můžeme bábovku dozdobit podle fantazie, např. čokoládovou polevou, a podávat.

Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.