Luxusní kakaová bábovka s proteinem

Pokud potřebujete opravdu jednoduchý a časově nenáročný recept na voňavý moučník, který vás nezklame ani v den velké návštěvy, vaše hledání je u konce. Tuhle vláčnou a tak akorát sladkou kakaovou bábovku jsme za vás s velkou ochotou vyzkoušeli, abyste si mohli být jistí dokonalým výsledkem bez jediné chyby. Rostlinné ingredience a extra porce bílkovin jsou už jen vítaným bonusem, díky kterému si na bábovce může pochutnat o to více strávníků.

 

Kousky kakaové bábovky přelité čokoládou na bílém talíři, dozdobené práškovým kakaem, ořechy a hroznovým vínem

 

Co budeme na bábovku potřebovat?

135 g celozrnné špaldové mouky

65 g hrubé mouky

30 g Fit-day protein premium lískový oříšek

75 g třtinového cukru

120 ml rostlinného oleje

240 ml rostlinného mléka

1/2 balení kypřicího prášku do pečiva

4 lžíce kvalitního kakaového prášku

pár kapek vanilkového aroma

lněné vejce (voda + mleté lněné semínko)

 

Postup:

Nejprve dáme předehřát troubu na 170 °C a připravíme si lněné vejce: 8 lžic vody smícháme s 3 lžícemi mletých lněných semínek a necháme chvíli bobtnat.

V míse mezitím pečlivě promícháme všechny sypké ingredience a následně přidáme rostlinný olej, mléko, aroma i připravené lněné vejce. Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosem, rovnoměrně do ní přelijeme těsto a dáme péct na přibližně 40 minut. Bábovku kontrolujeme špejlí – v případě, že se na špejli těsto nelepí, je moučník hotový. Po krátkém vychladnutí můžeme bábovku dozdobit podle fantazie, např. čokoládovou polevou, a podávat.

Pokud se do receptu pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení