Čokoládový cheesecake

ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

 

Ingredience:

 

Korpus:

100 g ovesných vloček

60 g lískových oříšků

1 vejce

1 lžíce agávového sirupu

20 g kakaa

10 g kokosového oleje

 

1. Vrstva:

30 g Fit-day Protein čokoláda

100 g kvalitní čokolády 

20 g kokosového oleje

250 g nízkotučného tvarohu 

250 g ricotty

2 vejce

2 lžíce agávového sirupu 

 

2. Vrstva:

150 g nízkotučného tvarohu 

200 g ricotty

2 lžíce agávového sirupu 

1 vejce

2 kapky vanilkového extraktu 

 

+kakao a kousky čokolády na vršek cheesecaku 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170°C. Pomixujeme oříšky a ovesné vločky, přidáme k nim kakako, vejce, agávový sirup a kokosový olej. Směs na korpus ručně zpracujeme a natlačíme ji na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Korpus necháme péct v předehřáté troubě po dobu 5-10 minut. V míse si vyšleháme tvaroh, ricottu a vejce.

Ve vozní lázni si rozpustíme čokoládu a kokosový olej. Do mísy přidáme protein a agávový sirup. Vše vyšleháme a nakonec do směsi vmícháme čokoládu. V druhé míse si vyšleháme ricottu s tvarohem, vejcem, vanilkovým extraktem a agávovým sirupem. Čokoládovou vrstvu dáme na korpus a na ní navrstvíme druhou vrstvu. Cheesecake dáme péct na dalších 20-30 minut. Upečený cheesecake posypeme kakaem, ozdobíme kousky hořké čokolády a můžeme podávat.

 

74

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení