Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Čokoládový cheesecake

 

Ingredience:

 

Korpus:

100 g ovesných vloček

60 g lískových oříšků

1 vejce

1 lžíce agávového sirupu

20 g kakaa

10 g kokosového oleje

 

1. Vrstva:

30 g Fit-day Protein čokoláda

100 g kvalitní čokolády 

20 g kokosového oleje

250 g nízkotučného tvarohu 

250 g ricotty

2 vejce

2 lžíce agávového sirupu 

 

2. Vrstva:

150 g nízkotučného tvarohu 

200 g ricotty

2 lžíce agávového sirupu 

1 vejce

2 kapky vanilkového extraktu 

 

+kakao a kousky čokolády na vršek cheesecaku 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170°C. Pomixujeme oříšky a ovesné vločky, přidáme k nim kakako, vejce, agávový sirup a kokosový olej. Směs na korpus ručně zpracujeme a natlačíme ji na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Korpus necháme péct v předehřáté troubě po dobu 5-10 minut. V míse si vyšleháme tvaroh, ricottu a vejce.

Ve vozní lázni si rozpustíme čokoládu a kokosový olej. Do mísy přidáme protein a agávový sirup. Vše vyšleháme a nakonec do směsi vmícháme čokoládu. V druhé míse si vyšleháme ricottu s tvarohem, vejcem, vanilkovým extraktem a agávovým sirupem. Čokoládovou vrstvu dáme na korpus a na ní navrstvíme druhou vrstvu. Cheesecake dáme péct na dalších 20-30 minut. Upečený cheesecake posypeme kakaem, ozdobíme kousky hořké čokolády a můžeme podávat.

 

74