Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Voňavé čokoládové brownies s karamelizovaným pomerančem

Vláčné těsto a lahodná hořká čokoláda doplněná o chuť a vůni sladkých citrusů. Že vám tahle kombinace zní víc než dobře? Pak je pro vás náš jednoduchý recept na o třídu vylepšené brownies jako stvořený.

Co je sladké navíc automaticky není synonymem pro nezdravé. Na moučníku si můžete pochutnat i bez přidaného cukru s dávkou proteinu navíc.

Když si k tomu připomeneme, co všechno oblíbené pomeranče obsahují:

  • velké množství vitamínu C a některé vitamíny skupiny B,
  • minerály jako vápník, draslík, hořčík a železo,
  • spoustu vlákniny,
  • a konečně betakaroten s antioxidačními účinky

… je jasné, že tohle mlsání se obejde bez provinilých pocitů.

 

Kousky čokoládového brownies s kolečky pomerančem

 

Recept na voňavé čokoládové brownies s karamelizovaným pomerančem

Ingredience:

3 vejce

1 polévková lžíce kvalitního kakaového prášku

1–2 pomeranče

70 g kokosového oleje

100 g špaldové celozrnné mouky

30 g nasekaných oblíbených ořechů (např. lískové)

45 g Fit-day protein Premium čoko-pomeranč

180 g medu

250 g kvalitní hořké čokolády

špetka soli

nastrouhaná kůra z 1 pomeranče

+ drcené kakaové boby na dozdobení podle chuti

Postup:

Kokosový olej rozpustíme v hrnci spolu s čokoládou a směs necháme vychladnout. V míse vyšleháme vejce s medem a v další samostatné misce promícháme kakao, sůl, mouku, protein, ořechy a pomerančovou kůru a vše přidáme k už vychladlé čokoládové směsi. Ingredience zapracujeme, dokud nevznikne jemné těsto.

Připravené těsto necháme chvíli odpočívat a mezitím si připravíme karamelizované pomeranče. Umyté pomeranče nakrájíme na kolečka, na pánvi na nejnižším stupni rozpustíme trošku medu a pomerančová kolečka necháme krátce karamelizovat z obou stran, dokud med nezhnědne.

Na dno připravené formy vystlané pečicím papírem vlijeme těsto a poklademe zkaramelizovanými pomeranči. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny při 180 °C. 

Po vychladnutí můžeme brownies dozdobit drcenými kakaovými boby nebo hoblinami čokolády.