Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Nepečený cheesecake s mraženým ovocem

Recept na domácí nepečený cheesecake s mraženým ovocem je ideální volbou nejen pro horké letní dny. Příprava je skutečně jednoduchá a časově nenáročná, výsledek přitom nadchne. Krom toho, na tento cheesecake nebudete muset ani nahřívat troubu.

Základem každého chutného dezertu je samozřejmě křehký a zároveň vláčný korpus, v tomto případě půjde o kombinaci celozrnných sušenek, čokoládového proteinu, medu a arašídového másla. Poctivý krém, tolik typický právě pro cheesecake, obsahuje kromě dvojice lahodných sýrů Philadelphia a ricotty i strouhaný kokos a datlový sirup. Právě datlový sirup je považován za zdravější variantu klasického cukru, jelikož mimo jiné obsahuje méně kalorií.

 

Cheesecake na bílém talíři ozdobený mraženými borůvkami, malinami a višněmi

 

Recept na nepečený cheesecake 

Ingredience:

Korpus:

45 g Fit-day protein premium čokoláda

250 g celozrnných sušenek 

40 g kokosového oleje 

2 lžíce medu 

1 lžička skořice 

30 g arašídového másla 

 

Krém:

500 g ricotty

250 g sýru philadelphia

1 ztužovač krému

4 lžíce datlového sirupu 

1 lžička vanilkového extraktu 

50 g strouhaného kokosu

1 lžička citronové šťávy 

100 g mraženého ovoce 

 

+ mražené ovoce na ozdobení dortu

Postup:

Vyšší dortovou formu s menším průměrem vyložíme pečicím papírem nebo potravinářskou folií.

Nejdříve připravíme korpus na cheesecake. Celozrnné sušenky rozdrtíme na jemný prášek, přidáme k nim čokoládový protein a skořici. Rozpustíme kokosový olej a arašídové máslo a spolu s mlékem směs přilijeme k drceným sušenkám. Vytvoříme tvárnou hmotu, kterou prsty rozprostřeme po dnu dortové formy. Korpus necháme odpočinout v lednici.

Mezitím si připravíme krém. Elektrickým šlehačem vyšleháme ricottu a philadelphii, dosladíme datlovým sirupem a následně přidáme vanilkový extrakt, kokos, citronovou šťávu a ztužovač krému. Nakonec do krému zapracujeme ovoce a rovnoměrně jej naneseme na hotový korpus.

Cheesecake necháme odpočívat v lednici po dobu alespoň 3 hodin. Před podáváním můžeme cheesecek dozdobit mraženým ovocem.