Cheesecake s mraženým ovocem

CHEESECAKE S MRAŽENÝM OVOCEM 

 

Ingredience:

 

Korpus:

30 g Fit-day Protein čokoláda 

250 g celornných sušenek 

40 g kokosového oleje 

2 lžíce medu 

1 lžička skořice 

30 g arašídového másla 

 

Krém:

500 g ricotty

250 g sýru philadelphia

1 ztužovač krému

4 lžíce datlového sirupu 

1 lžička vanilkového extraktu 

50 g strouhaného kokosu

1 lžička citronové šťávy 

100 g mraženého ovoce 

 

+ mražené ovoce na vršek dortu 

 

Postup:

Nachystáme si vyšší dortovou formu s menším průměrem a vyložíme si ji pečícím papírem nebo potravinářskou folií. Nejdříve si připravíme korpus na cheesecake. Celozrnné sušenky si rozmixujeme na prášek, přidáme k nim protein i skořici. Rozpustíme si kokosový olej a arašídové máslo a spolu s mlékem je nalijeme k sušenkám.Vytvoříme tvárnou hmotu, kterou natlačíme na dno dortové formy. Korpus necháme odpočinout v lednici a připravíme si krém.Vyšleháme si ricottu a philadelphii, osladíme je datlovým sirupem a přidáme vanilkový extrakt, kokos, citronovou šťávu a ztužovač krému. Nakonec do krému vmícháme ovoce a rovnoměrně ho rozprostřeme po korpusu. Cheesecake necháme ztuhnout v lednici alespoň po dobu 3 hodin.Vršek cheesecaku ozdobíme mraženým ovocem a můžeme podávat.

 

101