Polévka z pečené brokolice a fenyklu

POLÉVKA Z PEČENÉ BROKOLICE A FENYKLU

 

INGREDIENCE:

1 ks menší brokolice 

1 ks středního fenyklu

3 stroužky česneku

1 velká hrst čerstvého špenátu

1 litr zeleninového vývaru nebo vody

olivový olej

šťáva z 1/2 citronu

sůl

čerstvě namletý pepř

fitday polévka z brokolice

K SERVÍROVÁNÍ:

dýňová semínka

nať z fenyklu

smetana

olivový olej

čerstvě namletý pepř

 

POSTUP:

Brokolici s fenyklem nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte stroužky česneku i se slupkou, to aby se nezačal hned připalovat. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Takhle je všechno připravené, aby mohlo jít společně do trouby. Alespoň na 15 minut na 200 °C, dokud nezačne zelenina lehce zlátnout – tím dostanetedo polévky výraznější chuť.

Jakmile budete mít zeleninu lehce opečenou, dejte ji všechnu do hrnce společně s čerstvým špenátem a zeleninovým vývarem. Opečený česnek vymáčkněte ze slupky a přidejte k zelenině. Nechte chvíli vařit, ale jen tak, aby se polévka prohřála. Čím déle se bude zelenina vařit, tím bude ztrácet barvu a vitamíny. Chcete přece krásnou zelenou polévku, ne? Nakonec polévku nezapomeňte dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou. Dýňová semínka krátce opražte na pánvi, ať jsou krásně křupavá.

Teď už je vše připravené, abyste mohli polévku doladit na talíři. Kapka smetany, nať z fenyklu, dýňová semínka a lehké pohlazení olivovým olejem.