Polévka z pečené brokolice a fenyklu

INGREDIENCE:

1 ks menší brokolice 

1 ks středního fenyklu

3 stroužky česneku

1 velká hrst čerstvého špenátu

1 litr zeleninového vývaru nebo vody

olivový olej

šťáva z 1/2 citronu

sůl

čerstvě namletý pepř

fitday polévka z brokolice

K SERVÍROVÁNÍ:

dýňová semínka

nať z fenyklu

smetana

olivový olej

čerstvě namletý pepř

 

POSTUP:

Brokolici s fenyklem nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte stroužky česneku i se slupkou, to aby se nezačal hned připalovat. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Takhle je všechno připravené, aby mohlo jít společně do trouby. Alespoň na 15 minut na 200 °C, dokud nezačne zelenina lehce zlátnout – tím dostanetedo polévky výraznější chuť.

Jakmile budete mít zeleninu lehce opečenou, dejte ji všechnu do hrnce společně s čerstvým špenátem a zeleninovým vývarem. Opečený česnek vymáčkněte ze slupky a přidejte k zelenině. Nechte chvíli vařit, ale jen tak, aby se polévka prohřála. Čím déle se bude zelenina vařit, tím bude ztrácet barvu a vitamíny. Chcete přece krásnou zelenou polévku, ne? Nakonec polévku nezapomeňte dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou. Dýňová semínka krátce opražte na pánvi, ať jsou krásně křupavá.

Teď už je vše připravené, abyste mohli polévku doladit na talíři. Kapka smetany, nať z fenyklu, dýňová semínka a lehké pohlazení olivovým olejem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení