DOPRAVA ZDARMA PŘI NÁKUPU NAD 1200 KČ 🔥📦

Pečené papriky plněné quinoou

Pečené papriky plněné quinoou

Plněné papriky patří mezi stálice domácí kuchyně – a není divu. Jsou syté, barevné, snadné na přípravu a skvěle se hodí jak na oběd, tak i na večeři. V této rostlinné variantě jsme klasické masové náplně nahradili kombinací výživné bílé quinoi a zeleniny, doplněné bylinkami, které dodají svěží chuť i vůni.

Tenhle recept je ideální, když chceš jíst lehce, zdravě, ale zároveň chutně a sytě. Navíc se skvěle hodí i jako jídlo do krabičky – druhý den chutná možná ještě lépe než čerstvě upečený.

 

📝 Ingredience:

  • 100 g bílé quinoi
  • 1 zelená paprika
  • 1 menší cibule
  • 100 g cherry rajčat
  • 1 malá cuketa
  • Čerstvá petrželka
  • 2 velké červené papriky (na plnění)
  • 1 větvička tymiánu
  • Pepř podle chuti

 

👩‍🍳 Postup:

1. Quinou uvaříme podle návodu na obale. Necháme lehce vychladnout.

2. Zelenou papriku, cibuli, rajčata a cuketu nakrájíme na malé kostičky.

3. Na pánvi zeleninu krátce podusíme – stačí, aby změkla, ale nerozvařila se.

4. Přidáme uvařenou quinou a vše důkladně promícháme. Do směsi zamícháme nasekaný tymián, petrželku a dochutíme čerstvě mletým pepřem.

5. Červené papriky zbavíme vršku a semínek, pořádně je omyjeme a osušíme.

6. Naplníme je připravenou směsí a vložíme do zapékací mísy. Přikryjeme alobalem a lehce podlijeme vodou.

7. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15 minut.

 

Závěr:

Tyto plněné papriky jsou skvělým způsobem, jak dostat do jídelníčku více zeleniny, bílkovin i vlákniny – quinoa je výživová hvězda, která zasytí a je bez lepku. Navíc recept krásně vypadá a chutná jak čerstvý, tak ohřátý.

TIP: Papriky můžete podávat samostatně, nebo s lehkým zeleným salátem, jogurtovým dipem z rostlinného jogurtu, případně s trochou hummusu pro extra krémovost.

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet