Nejlepší banánový chlebíček s čokoládou a proteinem

Receptů na banánový chlebíček neboli banana bread existuje spousta a není se čemu divit – zapotřebí je jen pár ingrediencí, forma a chvíle pečení a výživný moučník je rázem na světě. Navíc jde o vděčný způsob, jak zachránit i zapomenuté přezrálé banány. Pokud jste mezi vyzkoušenými recepty stále nenašli svého favorita, nebo snad chlebíček ještě nikdy nezkoušeli, troufáme si tvrdit, že ten náš s kousky čokolády, vanilkovým proteinem a javorovým sirupem brzy zvládnete i poslepu.

 

Banánový chlebíček s čokoládou a skořicí

 

Co budeme na banana bread potřebovat?

3 větší zralé banány (asi 190 g)

90 g ovesné mouky

50 g Fit-day protein performance vanilka

80 ml javorového sirupu

45 ml rozpuštěného kokosového oleje

3 lžíce čokoládových pecek (nebo drcených kakaových bobů)

1 lžička kypřicího prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

1 lžička mleté skořice

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na chlebíček zlehka vymažeme kokosovým olejem a necháme stranou. Banány oloupeme a v míse za pomoci vidličky rozmačkáme na pyré. Do mísy přidáme javorový sirup a olej a dobře promícháme. Následně přisypeme veškeré suché ingredience, tedy ovesnou mouku, protein, kypřicí prášek, jedlou sodu a skořici. Jakmile vznikne hladké těsto, přelijeme ho do připravené formy, posypeme čokoládou nebo kakaovými boby a pečeme 35–45 minut nebo dozlatova.

Banánový chlebíček by měl ve středu zůstat vláčný a vlhký, je proto v pořádku, když se těsto na špejli mírně lepí. Před krájením necháme chlebíček zcela vychladnout.

Pokud se do některého z receptů pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení