Vláčný banánový chléb s proteinem

Banánový chléb, také známý jako banana bread, je oblíbenou pochoutkou nejen mezi fitness nadšenci. Zpravidla se totiž jedná o moučník, který je nejen rychle připravený, ale zároveň jej lze připravit bez vysokého počtu kalorií. Vždy záleží na ingrediencích, které zvolíme.

Tento recept na domácí banánový chlebíček obsahuje mimo jiné také protein, ovesnou mouku, agávový sirup či kakaové boby. Jedná se tedy o zdravý vláčný dezert plný skvělé chuti, který přijde vhod na snídani i na odpolední mlsání ku kávě.

Právě kakaové boby, které jsou součástí receptu a propůjčují moučníku jemný čokoládový nádech, jsou zároveň zdrojem celé řady prospěšných živin, mimo jiné hořčíku, železa, mědi a zinku. Zároveň dokáží rychle dodat energii, zahnat hlad anebo pomoci se soustředěním.

Kakové boby lze samozřejmě nahradit i klasickým kakaovým práškem disponujícím stejnými zdravotními benefity.

 

Banánový chléb ve formě Fit-day 

Ingredience:

4 zralé banány

150 g ovesné mouky

30 g Fit-day protein premium natural

2 vejce

špetka soli

1 lžička vanilkového extraktu

2 lžíce agávového sirupu

1 lžička prášku do pečiva

20 g kokosového oleje

1 lžička skořice

2 lžíce rostlinného mléka

30 g kakaových bobů nebo kakaového prášku

Postup:

Troubu předehřejeme na 170°C. Připravíme si formu na biskupský chlebíček, pokud nemáme silikonovou, vymažeme ji kokosovým olejem, abychom mohli upečený chléb lehce vyklopit.

3 banány rozmačkáme vidličkou, případně je rozmixujeme. V mísách si zvlášť smícháme veškeré suché a mokré ingredience včetně proteinu. Obsah obou nádob spojíme v hladké těsto a přidáme kakaové boby či kakaový prášek.

Na dno formy umístíme zbývající rozpůlený banán a zalijeme jej těstem. Chléb necháme péct cca 40 minut, před podáváním necháme vychladnout.

Vytvořil Shoptet | Šablona Rubin | Design Tomáš Hlad.