Doprava ZDARMA na objednávky nad 1200 Kč 📦

Nejlepší banánový chlebíček s čokoládou a proteinem

Receptů na banánový chlebíček neboli banana bread existuje spousta a není se čemu divit – zapotřebí je jen pár ingrediencí, forma a chvíle pečení a výživný moučník je rázem na světě. Navíc jde o vděčný způsob, jak zachránit i zapomenuté přezrálé banány. Pokud jste mezi vyzkoušenými recepty stále nenašli svého favorita, nebo snad chlebíček ještě nikdy nezkoušeli, troufáme si tvrdit, že ten náš s kousky čokolády, vanilkovým proteinem a javorovým sirupem brzy zvládnete i poslepu.

 

Banánový chlebíček s čokoládou a skořicí

 

Co budeme na banana bread potřebovat?

3 větší zralé banány (asi 190 g)

90 g ovesné mouky

50 g Fit-day protein performance vanilka

80 ml javorového sirupu

45 ml rozpuštěného kokosového oleje

3 lžíce čokoládových pecek (nebo drcených kakaových bobů)

1 lžička kypřicího prášku do pečiva

1 lžička jedlé sody

1 lžička mleté skořice

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na chlebíček zlehka vymažeme kokosovým olejem a necháme stranou. Banány oloupeme a v míse za pomoci vidličky rozmačkáme na pyré. Do mísy přidáme javorový sirup a olej a dobře promícháme. Následně přisypeme veškeré suché ingredience, tedy ovesnou mouku, protein, kypřicí prášek, jedlou sodu a skořici. Jakmile vznikne hladké těsto, přelijeme ho do připravené formy, posypeme čokoládou nebo kakaovými boby a pečeme 35–45 minut nebo dozlatova.

Banánový chlebíček by měl ve středu zůstat vláčný a vlhký, je proto v pořádku, když se těsto na špejli mírně lepí. Před krájením necháme chlebíček zcela vychladnout.

Pokud se do některého z receptů pustíte a budete na výsledek patřičně hrdí, nezapomeňte svůj kuchařský um zvěčnit a označit nás na Instagramu nebo použít hashtag #fitdayrecepty.