Domácí proteinové vafle s vanilkou a jogurtem

Domácí vanilkové vafle jsou skvělou volbou nejen na snídani, ale také na svačinu v průběhu dne, například po tréninku. Díky čokoládovému proteinu ocení tyto vláčné vafle také každý sportovec pro poctivou dávku bílkoviny, tolik důležitou pro budování a regeneraci svalové tkáně.

Recept navíc neobsahuje žádné suroviny živočišného původu, na lahodných vaflích s vanilkou si tak pochutnají i vegani či alergici na laktózu.

Doplníte-li moučník čerstvým ovocem a nízkotučným jogurtem namísto javorového sirupu či čokolády, rázem si můžete užít zdravé mlsání bez výčitek.

 

 Domácí vafle s vanilkou Fit-day=

Domácí proteinové vafle s vanilkou

Ingredience:

1 hrnek hladké mouky

1 lžička kypřicího prášku do pečiva

2 lžíce krupicového cukru

špetka vanilkových semínek 

45 g Fit-day protein premium čokoláda

špetka soli

1 hrnek rostlinného mléka

2 lžíce rostlinného oleje

Postup:

V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek do pečiva, protein a špetku soli. Postupně do sypké směsi přilijeme mléko, olej a vypracujeme hladké těsto husté konzistence, podobné jako u lívanců. Nezapomeneme přidat vanilková semínka.

Těsto necháme chvíli odstát a mezitím nahřejeme vaflovač, jehož mřížky lehce potřeme olejem. Do vaflovače vlijeme těsto a pečeme 5-10 minut v závislosti na výkonu daného spotřebiče. Hotové vafle ihned pokládáme na mřížku, kde rovnoměrně vychladnou. 

Servírujeme s čerstvým ovocem, jogurtem, javorovým sirupem, čokoládou či zmrzlinou.