Kakaový prášek RAW 20/26 BIO 300 g

Kód: 2722
131 Kč 131 Kč / 1 ks
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
8.7.2022

S raw kakaovým práškem z výjimečných bobů amazonské odrůdy Criollo bude každý dezert i ranní kaše chutnat ještě lépe. Počítat můžete také s bohatou vůní a maximem živin.

OBSAH KAKAOVÉHO MÁSLA 20–26 % I RAW

Detailní informace

Detailní popis produktu

KAKAOVÝ PRÁŠEK RAW 20/26 BIO 300 G

Co je to BIO kakaový prášek?

Přírodní prášek z mletých kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo, pěstované v nevelkém množství na okraji amazonského deštného pralesa. Odrůda vyniká pestrou paletou chutí, v kakau rozpoznáte ovoce i koření. Díky tomu, že jsou boby v raw kvalitě (při zpracování nebyly vystaveny teplotě vyšší než 42 °C), došlo k zachování maximálního obsahu účinných látek. Prášek obsahuje 20–26 % kakaového másla.

Kakaovník pravý je stálezelený 5–8 metrový strom, který zpravidla roste ve stínu vyšších dřevin. Latinský název Theobroma cacao lze přeložit jako pokrm bohů. Kakaovník pochází z Jižní Ameriky a dnes se běžně pěstuje v tropických oblastech napříč celým světem. Podlouhlé plody jsou v době zralosti červenohnědé a můžou vážit i 500 gramů. Každý plod v sobě skrývá semena, kakaové boby, které se suší, případně praží, drtí nebo lisují a slouží pro výrobu řady produktů. Mezi největší producenty kakaa a výrobků z něj patří převážně africké státy: Pobřeží slonoviny, Ghana, Ekvádor a Kamerun.

Co je to alkalizace a proč jsou naše kakaové produkty nealkalizované?

Alkalizací kakaových bobů můžeme chápat jejich odkyselení. Jde o chemické zpracování, které má za cíl vylepšit chuť, tedy potlačit nadměrnou kyselost i hořkost u méně kvalitních bobů, zdokonalit rozpustnost a propůjčit kakaovým výrobkům líbivý tmavší odstín. V důsledku alkalizace ovšem kakaové boby zároveň ztrácí obsah veškerých antioxidantů i dalších zdraví prospěšných látek. Z výživového hlediska tedy dochází k poměrně radikálnímu znehodnocení.

Proč si vybrat kakao?

Protože kakao právem patří mezi superpotraviny, kromě podmanivé chuti a jemné textury si vás získá také vysokým podílem živin. Je bohaté na minerály jako je draslík, vápník nebo železo a platí za mimořádně hodnotný zdroj bílkovin a především vlákniny, nezbytné pro zažívání. Mimo to s ním hravě doplníte energii a můžete využít jeho stimulačních účinků.

Pro koho je kakaový prášek určený?

Přírodní raw kakaový prášek nenechá chladným žádného správného čokoholika a nadšence do pečení a sladkých experimentů. Skvělý je také pro ty, kdo ocení prémiovou kvalitu a autentickou chuť a zapadne i do jídelníčků sportovců, studentů a vytížených jedinců. Nealkalizované kakao jednoduše patří do každé kuchyně.

Možnosti využití:

Složení: kakaový prášek BIO

Země původu: Peru

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

CZ: Průměrné výživové hodnoty: na 100 g
Energie

2016 kJ

482 kcal

Tuky

24 g

- nasycené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,7 g
- z toho cukry 1,8 g
Vláknina 33,3 g
Bílkoviny 24,4 g
Sůl 0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové produkty BIO
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.32 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení