Kakaový prášek RAW 20/26 BIO 300 g

Kód: 2722
131 Kč 131 Kč / 1 ks
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
5.10.2022

S raw kakaovým práškem z výjimečných bobů amazonské odrůdy Criollo bude každý dezert i ranní kaše chutnat ještě lépe. Počítat můžete také s bohatou vůní a maximem živin.

OBSAH KAKAOVÉHO MÁSLA 20–26 % I RAW

Detailní informace

Detailní popis produktu

KAKAOVÝ PRÁŠEK RAW 20/26 BIO 300 G

Co je to BIO kakaový prášek?

Přírodní prášek z mletých kakaových bobů vzácné odrůdy Criollo, pěstované v nevelkém množství na okraji amazonského deštného pralesa. Odrůda vyniká pestrou paletou chutí, v kakau rozpoznáte ovoce i koření. Díky tomu, že jsou boby v raw kvalitě (při zpracování nebyly vystaveny teplotě vyšší než 42 °C), došlo k zachování maximálního obsahu účinných látek. Prášek obsahuje 20–26 % kakaového másla.

Kakaovník pravý je stálezelený 5–8 metrový strom, který zpravidla roste ve stínu vyšších dřevin. Latinský název Theobroma cacao lze přeložit jako pokrm bohů. Kakaovník pochází z Jižní Ameriky a dnes se běžně pěstuje v tropických oblastech napříč celým světem. Podlouhlé plody jsou v době zralosti červenohnědé a můžou vážit i 500 gramů. Každý plod v sobě skrývá semena, kakaové boby, které se suší, případně praží, drtí nebo lisují a slouží pro výrobu řady produktů. Mezi největší producenty kakaa a výrobků z něj patří převážně africké státy: Pobřeží slonoviny, Ghana, Ekvádor a Kamerun.

Co je to alkalizace a proč jsou naše kakaové produkty nealkalizované?

Alkalizací kakaových bobů můžeme chápat jejich odkyselení. Jde o chemické zpracování, které má za cíl vylepšit chuť, tedy potlačit nadměrnou kyselost i hořkost u méně kvalitních bobů, zdokonalit rozpustnost a propůjčit kakaovým výrobkům líbivý tmavší odstín. V důsledku alkalizace ovšem kakaové boby zároveň ztrácí obsah veškerých antioxidantů i dalších zdraví prospěšných látek. Z výživového hlediska tedy dochází k poměrně radikálnímu znehodnocení.

Proč si vybrat kakao?

Protože kakao právem patří mezi superpotraviny, kromě podmanivé chuti a jemné textury si vás získá také vysokým podílem živin. Je bohaté na minerály jako je draslík, vápník nebo železo a platí za mimořádně hodnotný zdroj bílkovin a především vlákniny, nezbytné pro zažívání. Mimo to s ním hravě doplníte energii a můžete využít jeho stimulačních účinků.

Pro koho je kakaový prášek určený?

Přírodní raw kakaový prášek nenechá chladným žádného správného čokoholika a nadšence do pečení a sladkých experimentů. Skvělý je také pro ty, kdo ocení prémiovou kvalitu a autentickou chuť a zapadne i do jídelníčků sportovců, studentů a vytížených jedinců. Nealkalizované kakao jednoduše patří do každé kuchyně.

Možnosti využití:

Složení: kakaový prášek BIO

Země původu: Peru

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

CZ: Průměrné výživové hodnoty: na 100 g
Energie

2016 kJ

482 kcal

Tuky

24 g

- nasycené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,7 g
- z toho cukry 1,8 g
Vláknina 33,3 g
Bílkoviny 24,4 g
Sůl 0 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakaové produkty BIO
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.32 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.