Lahůdkové droždí BIO 300 g
Máte občas pocit, že vašim receptům něco chybí? Možná je to právě lahůdkové droždí, které pokrmům dodá jedinečnou umami chuť a navíc vylepší i nutriční hodnoty. Kdo jednou ochutnal, už se bez něj neobejde.
Detailní popis produktu
Lahůdkové droždí BIO 300 g
Co je to BIO lahůdkové droždí?
Sušené neaktivní kvasnice v podobě jemných, na jazyku se rozplývajících vloček, které se nepoužívají ke kynutí pečiva, ale k dochucení a zvýraznění nejrůznějších pokrmů. Těm dodávají delikátní sladkoslanou chuť, známou jako umami, prvně popsanou na začátku 20. století v Japonsku. Umami je vedle čtyř základních chutí – sladké, slané, hořké a kyselé – tou pátou a dodává jídlům nový rozměr.
Protože je lahůdkové droždí navíc nabité cennými živinami, můžeme ho někdy najít i pod označením nutriční.
Proč si vybrat lahůdkové droždí?
Kromě toho, že dokáže oživit každý pokrm, představuje lahůdkové droždí jeden z nejlepších rostlinných zdrojů vitamínů skupiny B. Zároveň obsahuje i pro tělo důležité minerální látky jako je draslík, fosfor, hořčík nebo zinek a může se pochlubit i vysokým podílem bílkovin (40 %) a vlákniny (23 %).
Oproti klasickému droždí navíc nedráždí střevní mikroflóru a nezpůsobuje potíže s trávením.
Pro koho je lahůdkové droždí určené?
Každému, kdo v kuchyni tráví spoustu času, rád si hraje s chutí pokrmů a zkouší nové ingredience. Obzvlášť vhod přijde lahůdkové droždí v BIO kvalitě všem vegetariánům a veganům.
Možnosti využití:
- dochucení různých pokrmů – pomazánky, omáčky, polévky, rizota, těstoviny, saláty atd.
- veganská alternativa parmazánu
- zahušťování omáček a polévek
Složení: sušené kvasnice vločky BIO
Země původu: Evropa
Upozornění: Může obsahovat stopy lepku.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
CZ: Průměrné výživové hodnoty: | na 100 g |
---|---|
Energie |
1304 kJ 311 kcal |
Tuky |
5 g |
- nasycené mastné kyseliny | 0,9 g |
Sacharidy | 23 g |
- z toho cukry | 15 g |
Vláknina | 23 g |
Bílkoviny | 40 g |
Sůl | 0,5 g |
Kategorie: | Výprodej |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.35 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.