SKOŘICOVÉ ROLKY
Ingredience:
Těsto:
320 g špaldové mouky
60 g kokosového oleje
30 g třtinového cukru
3 lžíce medu
180 ml vlažného rostlinného mléka
1/2 kostky droždí
1 vejce
špatka soli
Náplň:
60 g rozpuštěného kokosového oleje
2 lžíce mleté skořice
30 g třtinového cukru
2 lžíce javorového sirupu
Postup:
Začneme s přípravou těsta. Nadrobíme si droždí do mísy, přisypeme trošku špaldové mouky a cukru. Důkladně přimícháme polovinu množství mléka a necháme vzejít kvásek. Nezapomeneme jej přikrýt utěrkou a uchovat v teple.
Ve druhé míse si vyšleháme vejce se zbytkem mléka a třtinového cukru, potom přimícháme i kokosový olej, sůl, med a hotový kvásek. Nakonec prostupně přidáme mouku s proteinem a připravené těsto necháme cca 60-90 minut nakynout. Po nakynutí si z těsta vyválíme obdelníkový plát o tloušťce cca 1,5 cm.
Připravíme si náplň, smícháme v míse všechny ingredience a promícháme. Náplní potřeme předchystaný plát, svineme do rolády a nakrájíme na stejně velké dílky. Dílky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je přikryté utěrkou nakynout dalších 20 minut.
Po nakynutí necháme rolky péct cca 20 minut při 180°C dozlatova.
Hotové rolky můžeme servírovat s javorovým sirupem a oříšky.