Skořicové rolky

SKOŘICOVÉ ROLKY

 

Ingredience:

 

Těsto:

320 g špaldové mouky

30 g Fit-day Protein natural 

60 g kokosového oleje

30 g třtinového cukru

3 lžíce medu

180 ml vlažného rostlinného mléka

1/2 kostky droždí 

1 vejce 

špatka soli

 

Náplň:

60 g rozpuštěného kokosového oleje

2 lžíce mleté skořice

30 g třtinového cukru

2 lžíce javorového sirupu

 

Postup:

Začneme s přípravou těsta. Nadrobíme si droždí do mísy, přisypeme trošku špaldové mouky a cukru. Důkladně přimícháme polovinu množství mléka a necháme vzejít kvásek. Nezapomeneme jej přikrýt utěrkou a uchovat v teple. 

Ve druhé míse si vyšleháme vejce se zbytkem mléka a třtinového cukru, potom přimícháme i kokosový olej, sůl, med a hotový kvásek. Nakonec prostupně přidáme mouku s proteinem a připravené těsto necháme cca 60-90 minut nakynout. Po nakynutí si z těsta vyválíme obdelníkový plát o tloušťce cca 1,5 cm.

Připravíme si náplň, smícháme v míse všechny ingredience a promícháme. Náplní potřeme předchystaný plát, svineme do rolády a nakrájíme na stejně velké dílky. Dílky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je přikryté utěrkou nakynout dalších 20 minut.

Po nakynutí necháme rolky péct cca 20 minut při 180°C dozlatova. 

Hotové rolky můžeme servírovat s javorovým sirupem a oříšky.

 

30_1