Red velvet cake z červené řepy

RED VELVET CAKE Z ČERVENÉ ŘEPY 

 

Ingredience:

 

Těsto:

30 g Fit-day Protein natural 

50 g ovesné mouky

120 g jemně namleté špaldové mouky 

3 lžičky kypřícího prášku 

15 g kakaa 

3 lžíce medu

80 ml kokosového oleje

3 vejce

2 lžičky skořice

3 ks červené řepy

špetka soli

1 lžička vanilkového extraktu 

 

Krém:

250 g sýru philadelphia

3 kapky vanilkového extraktu 

2 lžíce javorového sirupu 

2 lžičky citronové štávy 

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyjeme si řepu a uvaříme ji do měkka. Necháme ji vychladnout, odstraníme slupku a rozmixujeme ji na jemno. V míse si smícháme ovesnou mouku, špaldovou mouku, protein, sůl, kypřící prášek,kakao a skořici. Ke směsi přidáme rozpuštěný kokosový olej, med, vejce a vanilkový extrakt. Vše pečlivě vyšleháme a během míchání přiléváme rozmixovanou řepu. Podle konzistence přidáme vodu nebo ovesnou mouku. 

Nachystáme si dortovou formu, vyložíme si ji pečícím papírem nebo ji můžeme vymazat kokosovým olejem. Volíme raději vyšší formu o menším průměru. Těsto nalijeme do formy a dáme ho péct do předehřáté trouby na 25-35 minut. Zda je těsto hotové můžeme zkontrolovat během pečení špejlí. Upečené těsto necháme vychladnout a rozkrojíme napůl. Na krém budeme potřebovat vyšlehat sýr philadelphia s vanilkovým extraktem, javorovým sirupem a citronovou šťávou. Připraveným krémem potřeme jednu půlku těsta, druhou půlku těsta a nakonec krémem potřeme i boky dortu. Dort nakrájíme a servírujeme.

 

72