CHILLI KVĚTÁK
INGREDIENCE:
500g zachráněného květáku
2 lžíce oleje
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce rajčatového protlaku
4-5 lžic vody
2 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
½ lžičky chilli koření
sůl a pepř
5 lžic mandlové (či jiné bezlepkové) mouky
POSTUP:
Zachráněný květák omyjeme, rozdělíme na jednotlivé růžičky přiměřené velikosti a hodíme do hrnce s jemně probublávající vodou. Jde nám o to, aby se uvařil jen do poloměkka, tudíž by mu mělo stačit asi tak 10 minut. Následně scedíme a necháme pořádně okapat.
Ve větší míse prošleháme olej s octem a rajčatovým protlakem. Přidáme utřený česnek s kořením a vychladlý květák. Ten ve vzniklé směsi láskyplně omatláme a nakonec poprášíme mandlovou moukou (alert: na konci téhle fáze budeme mít většinu omáčky přilepenou na prstech a mouka se bude vyskytovat především na podlaze v okruhu dvou metrů čtverečních).
Připravené růžičky vyskládáme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů dozlatova. Baštíme s hranolky a kečupem.
Nejčtenější články
SMOOTHIE - KOKTEJL PLNÝ SACHARIDŮ, BÍLKOVIN I TUKŮ V současné době velmi populární forma zdravé výž...
KRABIČKOVÁ DIETA Je jednou z mnoha druhů redukčních diet. Záměrem je vás naučit zdravému stravo...
DUKANOVA DIETA Revoluční Dukanova dieta je dílem francouzského lékaře Pierra Dukan. Vyvíjela se pře...
HUBNUTÍ - TAK JAK TO VLASTNĚ JE? Naučte se zhubnout a štíhlým už zůstat. To dosáhnete, když bude...
Proteinová dieta - balíčky