RAW KARBANÁTEK Z PEKANOVÝCH OŘECHŮ
Potřebujeme:
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce jablečného octa
půl lžičky chilli vloček
sůl podle chuti
Postup:
Pekanové ořechy přes noc namočíme. Lněné semínko pomeleme nebo rozmixujeme na mouku. Pekanové ořechy je vhodné posekat v mixéru či robotu zvlášť, až poté přidat lněné semínko a další ingredience. V opačném případě může v mixéru zůstat pár nerozmixovaných větších kousků ořechů. Z tohoto množství budou dva středně velké karbanátky. Pro Raw variantu je stačí vytvarovat a rovnou servírovat. Je také možné ho upéct, cca 30 minut při teplotě do 150°C nebo zlehka osmahnout z obou stran na pánvi, ale pak ztratí spoustu prospěšných živin. Jako příloha se hodí zeleninový salát, s jedním karbanátkem vydá za poctivou večeři i pro většího jedlíka.