MINI BORŮVKOVÝ DEZERT
Ingredience:
Korpus:
50 g ovesné mouky
40 g mletých mandlí
30 g datlí
10 g kokosového oleje
Náplň:
120 g sýru philadelphia
100 g polotučného tvarohu
2 lžíce javorového sirupu
60 g borůvek
2 kapky vanilkového extraktu
1 lžička skořice
+ borůvky, Fit-day kakaové boby na vršek dezertu
Postup:
Nejdříve si namočíme datle do teplé vody. Datle musí být měkké, aby šly lehce rozmixovat. Datle slejeme a rozmixujeme najemno. Nachystáme si menší nejlépe silikonovou formu a vyložíme si ji potravinářskou folií. Připravíme si korpus z mletých mandlí a ovesné mouky. K nim přidáme protein, rozmixované datle a rozpuštěný kokosový olej. Měla by vzniknout lepivá směs, kterou natlačíme na dno formy. Korpus necháme v lednici odpočinout cca 20 min.
Borůvky, které potřebujeme na náplň si rozmixujeme. Přidáme k nim sýr philadelphia, tvaroh, javorový sirup, skořici a vanilkový extrakt. Náplň důkladně promícháme a nalijeme ji na korpus. Téměř hotový dezert necháme ztuhnout v lednici min 2 h. Vršek mini dezertu ozdobíme borůvkami a můžeme jej posypat i drcenými kakaovými boby.