KRUSTA:
kešu ořechy - 1 hrnek
mandle - 1 hrnek
čerstvé datle - 1/2 hrnku
voda - 3 lžíce
KRÉM:
kešu ořechy - 1 hrnek
kokosový olej - 1 hrnek
jahody - 2 hrnky
agáve sirup - 1/2 hrnku
citron - 1 ks
vanilka - 1 lžička
NAVÍC:
čerstvé jahody na ozdobení hotového dortu
POSTUP:
V robotu rozdrťte nejprve ořechy na mouku, poté přidejte datle a spojte s ořechy. Nalijte na směs 3 lžíce vody a mixujte, až se těsto lehce lepí. Poté natlačte směs do formy.
V mixéru zpracujte ořechy kešu, jahody, citronovou šťávu, agáve sirup a vanilku do jemného krému. Rozmixujte v mixéru vše kromě kokosového oleje, ten přidejte až nakonec. Znovu mixujte, než se olej dokonale spojí s ostatním. Olej nesmí plavat na povrchu. Mixujte na dvě fáze, mezi nimiž promíchejte směs stěrkou pro ještě lepší spojení oleje v horních vrstvách krému.
Dort můžete bohatě ozdobit čerstvými jahodami, které krátce marinujte v medu s citronem, aby neosychaly a nezoxidovaly.