JAHODOVÁ BUCHTA
Ingredience:
80 g špaldové mouky
2 lžíce agávového sirupu
2 vejce
100 ml rostlinného mléka
1 lžička prášku do pečiva
150 g jahod
1 lžička skořice
15 g kokosového oleje
špetka soli
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Nychystáme si formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou kapkou kokosového oleje. Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky dáme do mísy. Do mísy přidáme agávový sirup,rozpuštěný agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej a mléko. V druhé míse si smícháme všechny suché suroviny. Pomalu přisypeme obsah druhé mísy do první. Vše pečlivě promícháme. Ke konci do těsta vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a na vršek těsta naskládáme nakrájené jahody. Buchtu necháme péct po dobu 20-30 minut. Po upečení ji necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat.