Jahodová buchta

JAHODOVÁ BUCHTA 

 

Ingredience:

30 g Fit-day Koktejl jahoda 

80 g špaldové mouky 

2 lžíce agávového sirupu

2 vejce

100 ml rostlinného mléka

1 lžička prášku do pečiva

150 g jahod 

1 lžička skořice

15 g kokosového oleje

špetka soli

 

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180°C. Nychystáme si formu vyloženou pečícím papírem nebo vymazanou kapkou kokosového oleje. Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky dáme do mísy. Do mísy přidáme agávový sirup,rozpuštěný agávový sirup, rozpuštěný kokosový olej a mléko. V druhé míse si smícháme všechny suché suroviny. Pomalu přisypeme obsah druhé mísy do první. Vše pečlivě promícháme. Ke konci do těsta vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a na vršek těsta naskládáme nakrájené jahody. Buchtu necháme péct po dobu 20-30 minut. Po upečení ji necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme servírovat.

 

75